Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata, adaugamusturoiul pisat, smantana, busuiocul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Punem totul in blender, adaugam sare, vegeta, piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
Pasta se pune intr-un castron, pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece.
Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider si pana la 1 luna in congelator.
Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.
Desert tort cu mere, nuci si crema de branzaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa