Paté de pui cu ciuperci

Paté de pui cu ciuperci este o reteta delicata si gustoasa.Pentru pregati Paté de pui cu ciuperci aveti nevoie de unt,ceapa,ciuperci, ficat de pui sau de vita, ardei copt si masline fara samburi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ficat de pui sau de vita
  • 150 gr de ciuperci (conserva)
  • o ceapa mica sau jumatate de ceapa mare (aprox 50 gr)
  • 80 gr unt
  • 70 gr ardei copt (din conserva
  • in otet)
  • 50 gr masline fara samburi (cam trei linguri de masline rondele)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am observat ca reteta de pateul de pui cu coniac se bucura de o foarte mare popularitate asa ca i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iese la fel de gustos si daca folosesti ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.

Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!


Se serveste cu paine prajita si ardei sau rosii.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca