Paté de pui cu ciuperci este o reteta delicata si gustoasa.Pentru pregati Paté de pui cu ciuperci aveti nevoie de unt,ceapa,ciuperci, ficat de pui sau de vita, ardei copt si masline fara samburi
Am observat ca reteta de pateul de pui cu coniac se bucura de o foarte mare popularitate asa ca i-am gasit un concurent in varianta lui cu ciuperci. Iese la fel de gustos si daca folosesti ficat de vita. Este foarte gustos, mai consistent si mai diversificat ca buchet de arome, de data aceasta insa facut cu unt, nu cu smantana ca cel cu coniac.
Ficatul se taie bucatele, ceapa si ciupercile in bucati ceva mai mari, ardeii cubulete iar maslinele rondele.
Intr-o craticioara pui la topit aprox. 30 gr de unt si in el calesti ceapa, ciupercile si ficatul cateva min. Apoi adaugi jumatate de pahar de apa si lasi sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca, pana ce se evapora apa. Se lasa la racit (cat inca-i rece afara poti scoate oala acoperita pe pervaz), adaugi apoi maslinele, gogosarii, sarea, piperul, restul de unt frecat si mixezi totul cu mixerul de legume sau cu ajutorul unui blender. Se poate servi la micul dejun sau ca aperitiv, alaturi de ardei copti, ornat cu masline. Il poti pastra la frigider maxim 3 zile. Sa ai pofta!
Se serveste cu paine prajita si ardei sau rosii.
Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii