Pate din ficat de pui

Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 100 ml vin(optional)
  • busuioc
  • sare
  • amestec de usturoi si piper
  • 150 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Pateul din ficat de pui este doesbit daca e facut in casa. Pateurile din comert contin foarte multe ingrediente care nu sunt sanatoase, de aceea trebuie sa incercati aceasta varianta, care pe deasupra mai e si foarte simplu de preparat.

Ceapa tocata se caleste in 100 g de unt. Ficatul curatat si spalat se pune peste si se lasa asa pana cand isi schimba culoarea. Atunci presarati sare dupa gust. Se adauga un pahar de apa, 100 ml de vin si usturoiul zdrobit. Se lasa la fiert, pe foc mic, pana cand mai scade din zeama.
Cand ficatul s-a fiert se scoate sa se raceasca pe o farfurie, dupa care se macina fin cu ajutorul unui blender. In functie de textura pe care o doriti mai puteti adauga unt. Daca mai puneti circa 50 de grame va fi mult mai fin.
Condimentati cu busuioc, piper, usturoi si sare daca mai este considerati ca este nevoie.
Pateul din ficat de pui se poate pastra mai mult timp la frigider intr-un borcan.


Pateul din ficat de pui se serveste cu paine prajita, rosii, castraveti si ardei.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost de folos o tigaie de la Kitchen Shop.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii