Pateu aperitiv cu carne macra

Pentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm. Framintati telemeaua cu untul, faina, ouale, lapte si sare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pregatiti un aluat obisnuit folosind:
  • 1 kg de faina
  • 1/2kg de untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori
  • 1 pahar mic de apa calduta
  • drojdie si sare;
  • Pentru umplutura din branza
  • 1/2kg de telemea cu 100 g de unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua intregi
  • putin lapte si sare;
  • Pentru umplutura din carne:
  • 1/2kg de carne macra

Mod de preparare

Pentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm. Framintati telemeaua cu untul, faina, ouale, lapte si sare (ingredientele pentru umplutura din branza). Rumeniti pe jumatate, in putina grasime, carnea macra, taiata in bucati mici. Adaugati foarte putina apa si lasati 15 minute carnea sa fiarba inabusit. In acest timp, intr-o tava, la cuptor, coaceti o ceapa, potrivit de mare. Cand carnea s -a racorit bine treceti-o prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, adaugati 2 oua crude, sare si piper dupa gust.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...