Pateu de ficat de pui

Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza. Se adauga ouale crude, piper,magh

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g piept de pui
  • 300 g slanina (afunmata)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 l.c. mocca de piper (boabe)
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita de condimente mixte pentru pateu

Mod de preparare

Ficatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza.

Se adauga ouale crude, piper,maghiran, condiment mixt si se amesteca bine.

Tava de pateu se tapeteaza cu felii subtiri de slanina, se pune jumatate din copozitia de pateu, se acopera cu pieptul de pui dezosat, se sareaza putin, se continua cu un alt rand de pateu si se termina cu un rand de slanina taiata felii subtiri.

Tava de pateu se asaza intr-o tava de copt mai mare cu apa si se introduce in cuptorul incalzit la foc mijlociu, se lasa sa se inchege la aburi.

Se scoate din tava, se raceste, se asaza pe platou si se taie in felii de grosimea degetului.
Alte retete recomandate

Sparanghel alb cu muschi crocant

Supa mazare

Mazare cu ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...