Pateu de ficat Gabriella

Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din n

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ficat de porc (eu am pus de vitel)
  • 250 g sunca afumata (din neatentie am cumparat neafumata
  • a fost bun si asa)
  • 120 g unt
  • 90 g faina
  • ½ l supa
  • 1 ceapa
  • 2 oua (am pus 3
  • medii)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din nou pe foc, amestecand sa nu se prinda. Lasam 5-6 minute.

Tocam ficatul, pancetta si ceapa si adaugam in sos, apoi pasam la blender- merge si cel 'bat'.

Adaugam ouale, sare si piper.

Turnam in tava de 28X8cm (a mea a fost mai mica si am mai pus intr-un alt vas), unsa cu unt.

Acoperim cu folie de Al, sigilam si lasam 1 ora la cuptor, la 180 grade C. Indepartam folia si lasam alte 30 minute.

Racim si lasam la frigider.


Servim felii nu prea groase, cu paine prajita, intins pe paine sau ….cum ne place.

Pofta buna!

Reteta Pateu de ficat Gabriella a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete cu pateu de ficat: Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de sunca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...