Pateu de pui cu marmelada de portocale

Pateul de pui facut in casa este mult mai delicios si sanatos decat cel din comert. Incearca reteta de pateu de pui cu marmelada de portocale, un aperitiv potrivit pentru petrecere sau un eveniment festiv.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g ficat de pui
  • 2 linguri marmelada de portocale
  • 1 lingura de mustar
  • 2-3 catei de ustuoi
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Topeste 110g de unt intr-o oala la foc mic, adauga ceapa tocata marunt si caleste-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si ficatul de pui si prajeste-l pana cand este auriu si s-a patruns. Adauga lingura de mustar si sareaza si pipereaza dupa gust.

Pune acest amestec in vasul de la blender impreuna cu 55g din untul ramas si mixeaza pana cand obtii o pasta fina. Mai adauga sare si piper daca trebuie.

Transfera pateul de pui intr-o tava mica de chec sau in ce forma doresti, topeste untul care ti-a ramas si toarna-l deasupra pateului, dupa care da-l la frigider pana se intareste. Rastoarna pateul dupa ce s-a intarit, si aseaza frumos deasupra marmelada de portocale.


Pateul de pui cu marmelada, poate fi taiat felii si servit pe felii de paine prajita.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...