Pateuri surpriza

Pateurile surpriza se pot pregati la micul dejun. Ingredientele pentru pateuri sunt: foietaj, sunca, porumb.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • un pachet aluat congelat
  • un ou batut
  • 400 ml supa de pui
  • 200 gr porumb din conserva
  • 450 gr sunca din conserva.
  • piper negru macinat

Mod de preparare

Pateurile surpriza se fac asa: decongelam aluatul. Il taiem in 2 parti egale sub forma de patrate. Taiem o rama in jurul fiecarui patrat (aprox. 2 cm latime), lasand netaiate doua colturi diametral opuse. Umezeste cu apa conturul patratului. Ridica cele 2 colturi decupate si petrece unul peste altul ca si cum l-ai impleti. Lipeste varfurile prin apasare de colturile libere ale patratului. Pune patratele de aiuat in cuptorul incins, dupa ce te-ai uns dasupra cu ou. Tine-le la cuptor 15 min. pâna când aluatul devine auriu. Umplutura: se toarna supa de pui intr-o tigaie. Adauga boabele de porumb fiert si o parte din bucatile de sunca. Pune amestecul pe foc si lasa-l sa fiarba câteva minute. Adauga piperul. Ia cate o lingurita din umplutura si toarn-o in formele de aluat scoase din cuptor. Orneaza-le cu cateva felii din sunca ramasa.


Alte retete culinare recomadate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca