Placinta cu sunca

Faina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se framanta bine, se imparte

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina fina
  • 200 g margarina
  • Doua oua
  • 1 lingura rom
  • Smantana
  • Sare
  • Umplutura:
  • 400 g carne ceafa tocata
  • 40 ml smantana
  • Piper macinat

Mod de preparare

Faina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se framanta bine, se imparte in doua si se pune la rece pentru o ora. Se intinde apoi prima foaie care se asaza intr-o tava de marime mijlocie. Compozitia obtinuta din carnea tocata, smantana si piper se niveleaza pe foaia din tava. Se acopera cu a doua foaie intinsa din aluatul ramas. Se impunge cu furculita din loc in loc, se unge cu albus de ou. Se da la cuptor pana se coace.
Se taie patrate ca placinta, se serveste calda. Alte retete recomandate:

Placinta de pui

Placinta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca