Aceasta placinta cu varza acra si carne merita incercata. Daca veti folosi sunca afumata alaturi de varza acra, gustul va fi demential.
Calim afumatura sau carnea de porc intr-o tigaie, la foc mediu, fara ulei.
Scoatem carnea din tigaie, si in grasimea ramasa calim ceapa pana se inmoaie. Scoatem si ceapa si o asezam peste carne si punem in tigaie varza tocata marunt. Adaugam ulei daca mai e necesar, asezonam cu sare si piper dupa gust si o calim amestecand din cand in cand, si adaugand cateva linguri de apa, pana cand varza se inmoaie.
Cand varza s-a inmuiat adaugam peste ea carnea si ceapa si mai prajim 5 minute.
Intre timp pregatim si aluatul, pentru care amestecam toate ingredientele intr-o coca, pe care o intindem apoi intr-o foaie de 8mm, si pe care o aranjam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii nu si pe pereti.
Batem ouale, adaugam smantana si turnam amestecul peste varza. omogenizam bine si turnam compozitia peste aluat. Placinta cu varza se lasa la cuptor pentru 30-40 de minute.
Puteti sa o lasati acoperita cateva ore, pentru ca aluatul sa se inmoaie, sau sa o serviti imediat daca va place un aluat crocant.
Placinta cu varza acra si carne se serveste dupa ce s-a racit.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii