Placinta taraneasca cu carne de porc

La placinte inainte!.... Poftiti,va rog!..... Va astept cu drag la o portie!

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri ketcup (eu am avut facut de mine)
  • Pentru aluat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 1 lingurita Cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.

Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.

Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.

Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.

Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min. Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam. Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.

Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii. Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta. Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor, la 180 grade ,pentru circa 40-45 min, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi. Va doresc pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca