Placintele cu carne

Pentru acest aperitiv necesitati faina, margarina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, ulei, cartofi, ceapa si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 60 gr unt
  • 60 ml apa
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • patrunjel
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, apoi se lasa la frigider 30 de minute. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste, se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoare, cartoful taiat cubulete si se calesc toate impreuna. Se ia apoi compozitia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza forme rotunde, cu raza de 6 cm. Se condimenteaza umplutura si se amesteca bine. S epune cate o lingura din aceasta compozitie pe aluat, se pliaza in doua si se sigileaza bine marginile. Se asaza placintelele unse in prealabil cu galbenus de ou, intr-o tava unsa si tapetata si se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.


Se servesc calde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...