Portofele cu carne

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, unt, carne de vita, ceapa, morcov, ciuperci, usturoi, patrunjel verde si ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 linguri unt
  • 150 ml apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr carne de vita tocata
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 5-6 ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea, untul, si apa calduta. Se framanta aluatul bine, apoi se pune la rece, pana se prepara umplutura. Se caleste ceapa tocata, in putin ulei. Se adauga morcovul ras, apoi ciuperci tocate marunt, carnea tocata si dupa ce s-au calit bine, se ia vasul de pe foc. Se adauga usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, sare si piper. Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, se taie forme rotunde sau patrate si se pune cate o lingura din compozitia de carne. Se pliaza in doua, se lipesc bine marginile, apoi se pun la prajit in ulei incins, pe ambele parti.


Se servesc calde, cu sos picant de rosii.
Alte aperitive
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu leurda

Mie imi place foarte mult leurda!

Omleta cu leurda
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa