Racitura de cocos

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine ap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • zarzavat de supa
  • sare
  • usturoi
  • 1 tacam de pui

Mod de preparare

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine apoi se pune la fiert intr-o oala mare cu multa apa rece. Se fierbe la foc potrivit descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os. La jumatatea timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat. O data cu zarzavatul se adauga si putina sare. Carnea fiarta se curata de pe oase si se lasa pe o farfurie. Supa in care a fiert pasarea se strecoara, se mai sareaza daca este nevoie si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat, dupa gust. Se pun bucati de carne in farfurii, se taie zarzavatul fiert si se pune peste carne, iar continutul farfuriilor se acopera cu supa concentrata amestecata cu mujdei. Farfuriile se tin la rece pana a doua zi. Pentru mai multa siguranta, se pune la fiert impreuna cu pasarea si un tacam de pui care are multa gelatina. In cazul in care piftia nu se prinde dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne. Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

Racitura se serveste ca aperitiv.

Alte retete:

Chiftelute

Ardei copti

Ciuperci pane

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati de casa afumati

Nelipsiti de la masa de Craciun si Revelion si musai sa facem ca-s cam buni draga mea.....

Carnati de casa afumati
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa