Rozete cu carne si branza

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 500 g carne de porc tocata si condimentata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • 150 g branza de vaci
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • margarina pentru tava

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Se taie cascavalul cubulete. Se spala si se toaca marunt patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat).

Se separa albusul de galbenus. Se amesteca bine albusul, carnea tocata si ceapa, cimbrul, patrunjelul, pasta de rosii si piperul. Se adauga apoi cascavalul.

Se amesteca branza de vaci cu 6 linguri de lapte, ulei si sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza.

Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de cca.50x27 cm.

Se intinde carnea tocata peste aluat si se ruleaza pe lung.

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5 cm fiecare si se aseaza intr-o forma speciala de tort,unsa cu margarina, cu partea sectionata in sus.

Se amesteca galbenusul cu 1 lingura de lapte si se ung marginile aluatului.

Se introduce in cuptor (cam la 180 C) si se coace cca. 40 min. La sfarsit se presara patrunjel deasupra.
Pofta buna!

Reteta Rozete cu carne si branza a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Muschi impanat,

Rulada de carne,

Chec de carne

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crumble de piersici

Au iesit 2 portii...2 portii pe care le-am mancat doar eu :D

Crumble de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca