Rulada de carne

Se curata o ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins, pana se inmoaie. Se spala si se curata carnea, iar apoi se da prin masina de tocat. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • o jumatate de pahar de vin rosu
  • o cana de supa de legume
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata o ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins, pana se inmoaie. Se spala si se curata carnea, iar apoi se da prin masina de tocat. Se amesteca ceapa cu carnea, se adauga ouale, sare, piper si cimbru si se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-o forma pentru chec si se asaza intr-o tava cu apa, care se introduce Ia cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ o ora. Intre timp, se prepara un sos. Se caleste cealalta ceapa, curatata si taiata marunt, si se adauga pasta de tomate dizolvata cu putina zeama de legume. Se adauga restul de zeama si se lasa la fiert. Cand sosul este aproape fiert, se toarna vinul rosu si se mai Iasa zece minute.
Se scoate friptura pe un platou si se serveste cu piure de cartofi, cu sosul turnat deasupra si decorata cu patrunjel verde.

Alteaperitive recomandate

Ciuperci umplute

Chiftelute

Rulada de spanac

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!