Rulada de carne tocata

Ideala pentru mic dejun, sendvisuri sau ca si aperitiv la o masa festiva

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  •  1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi
  • 1 morcov

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi. Se toacă la mașină, de două ori.

Se adaugă sare, piper, boia, condimente dupa gustul fiecaruia.

Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se adaugă peste compoziția de carne.

Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.

Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.

Se pornește cuptorul, la 150 grade C.

Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.

Ca sa fie si mai apetisanta, se mai pudrează cu puțină boia cand se serveste.

Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...