Rulada Welsh

Se spala bucata de came, se scoate mijlocul, iar marginile se cresteaza pe lungime, ca sa se obtina un dreptunghi din carne, avand aproximativ aceeasi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g carne macra de vita
  • 150 g bacon afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala bucata de came, se scoate mijlocul, iar marginile se cresteaza pe lungime, ca sa se obtina un dreptunghi din carne, avand aproximativ aceeasi grosime. Se bate cu un ciocan din lemn si se presara un praf de piper. Pentru umplutura se curata legumele, ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoare.. Se calesc legumele taiate marunt in putin ulei incins, se adauga ciupercile maruntite si se lasa cateva minute, sa se inmoaie. Se adauga sare, boia iute si pipei:

Se taie bucata de carne ramasa in cubulete si se da prin masina de tocat, iar baconul se taie in fasiute. Se amesteca ciupercile si legumele prajite cu carnea tocata si baconul. Se adauga smantana si putin patrunjel verde tocat marunt. Se pune acest amestec peste foaia de carne, se ruleaza si se leaga cu o ata. Se unge o tava cu ulei, se asaza rulada si se introduce la cuptor pentru o ora si 15 minute. Cand rulada este patrunsa, se indeparteaza ata, se taie rulada in felii si se asaza pe un platou.
Se serveste cu cartofi natur si se presara patrunjel verde deasupra.

Alte retete aperitive recomandate

Rulada de spanac

Chiftelute

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca