Se spala bucata de came, se scoate mijlocul, iar marginile se cresteaza pe lungime, ca sa se obtina un dreptunghi din carne, avand aproximativ aceeasi
Se spala bucata de came, se scoate mijlocul, iar marginile se cresteaza pe lungime, ca sa se obtina un dreptunghi din carne, avand aproximativ aceeasi grosime. Se bate cu un ciocan din lemn si se presara un praf de piper. Pentru umplutura se curata legumele, ceapa si ardeiul se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoare.. Se calesc legumele taiate marunt in putin ulei incins, se adauga ciupercile maruntite si se lasa cateva minute, sa se inmoaie. Se adauga sare, boia iute si pipei:
Se taie bucata de carne ramasa in cubulete si se da prin masina de tocat, iar baconul se taie in fasiute. Se amesteca ciupercile si legumele prajite cu carnea tocata si baconul. Se adauga smantana si putin patrunjel verde tocat marunt. Se pune acest amestec peste foaia de carne, se ruleaza si se leaga cu o ata. Se unge o tava cu ulei, se asaza rulada si se introduce la cuptor pentru o ora si 15 minute. Cand rulada este patrunsa, se indeparteaza ata, se taie rulada in felii si se asaza pe un platou.
Se serveste cu cartofi natur si se presara patrunjel verde deasupra.
Alte retete aperitive recomandate
Rulada de spanac
Chiftelute
Ciuperci umplute
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii