Rulade apritiv

Se elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se ung foarte subtire cu unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de paine
  • 6-8 felii de sunca
  • 6-8 castraveti murati mai mici (tocati marunti)
  • unt
  • sare
  • piper
  • oregano proaspat
  • ceapa verde marunta

Mod de preparare

Se elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se ung foarte subtire cu unt. Se aseaza sunca pe ele, apoi castravetii taiati foarte marunti. Se sareaza, se pipereaza. Se ruleaza si se aseaza pe hartia de copt (pusa in tava) cu inchiderea in jos. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 10 minute. Nu trebuie asteptat pana se inchide la culoare. Rulada este gata daca marginile s-au facut maro deschis ca la o paine prajita. In acest timp se toaca marunt ceapa verde si se sfarma oregano, din ambele cate un pumn. Pe un blat intins se presare condimentele. Daca s-au rosit suficient, se scot din cuptor si se tavalesc prin condimente.
Pofta buna!

Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada de pui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!