Sarmalute foitaj

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 foi placinta din comert
  • 500 g carne vita sau manzattocata
  • 2 cepe
  • 1/2 bucata morcov fiert
  • 1/2 bucata telina fiarta
  • un ou fiert
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • scortisoara 1/2 lingurita

Mod de preparare

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocata si oul ras. Se adauga mirodeniile (gustul deosebit al acestei retete il da scortisoara). Se suprapun foile unse intre ele(3 sau 4 foi), se taie in fasii de 10 /7 cm (cu timpul le veti face din ce in ce mai mici). Se pune carne in mijlocul foilor si se infasoara exact ca pe sarmale - de preferat capetele introduse in sarma.

Se incinge ulei ca la suberec sau la gogosi si cand uleiul este incins se coboara una cate una. Se tin exact cat sa-si schimbe culoarea sa semene cu sarmaua romaneasca aburinda in farfurie.


Se pot servi ca atare puse pe platou alturi de alte aperitive, cu ketcup, cu sos de smantana cu usturoi, cu muraturi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca