Sarmalute foitaj

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 foi placinta din comert
  • 500 g carne vita sau manzattocata
  • 2 cepe
  • 1/2 bucata morcov fiert
  • 1/2 bucata telina fiarta
  • un ou fiert
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • scortisoara 1/2 lingurita

Mod de preparare

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu morcovul, telina, carnea tocata si oul ras. Se adauga mirodeniile (gustul deosebit al acestei retete il da scortisoara). Se suprapun foile unse intre ele(3 sau 4 foi), se taie in fasii de 10 /7 cm (cu timpul le veti face din ce in ce mai mici). Se pune carne in mijlocul foilor si se infasoara exact ca pe sarmale - de preferat capetele introduse in sarma.

Se incinge ulei ca la suberec sau la gogosi si cand uleiul este incins se coboara una cate una. Se tin exact cat sa-si schimbe culoarea sa semene cu sarmaua romaneasca aburinda in farfurie.


Se pot servi ca atare puse pe platou alturi de alte aperitive, cu ketcup, cu sos de smantana cu usturoi, cu muraturi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...