Shaorma de casa este foarte simplu de facut. Va trebuie doar lipii libaneze, carne de pui si niste salata.
Shaorma de casa este foarte simplu de facut. Va trebuie doar lipii libaneze, carne de pui si niste salata. Spalam pieptul de pui si desfacem pielita. Il dam cu sare si piper si il introducem la cuptor la foc mediu. Lasati bucatile de piept mai groase ca sa nu se usuce prea tare la gatit. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem pai si ii punem la prajit putin sarati. Tocam apoi varza fideluta, ceapa solzisori, castravetii feliute subtiri in lung. Le dam de o parte si preparam maioneza dintr-un galbenus de ou crud, o lingurita mustar, putina sare, putina zeama de lamaie; adaugam uleiul (100ml) putin cate putin frecand compozitia. In aceasta maioneza frecam si cateii de usturoi maruntiti bine. Odata toate pregatite, putem incepe montarea Shaormei.
Asezam lipia pe o farfurie, o ungem cu o lingura de sos de maioneza, adaugam varza intinsa in lungul lipiei, cartofi prajiti, piept de pui taiat feliute subtiri, felii de castraveti si ceapa, punem ketchup dupa gust, o rulam ca pe clatita si papam cu pofta!
Se serveste cat e calda.
O tigaie Vitesse de la Kitchen Shop ar fi numai buna pentru prajit cartofi.
Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofuOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj