Sufleu de cartofi cu carne tocata

Curata cartofii, taie-i rondele, spala-i si uscuca-i pe o carpa de bucatarie. Incinge putin unt si prajeste cartofii pe ambele parti. Curata ceapa si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri unt
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g carne toccata amestec
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 oua tari
  • 1/8 l supa de carne
  • 1 lingura patrunjel

Mod de preparare

Curata cartofii, taie-i rondele, spala-i si uscuca-i pe o carpa de bucatarie. Incinge putin unt si prajeste cartofii pe ambele parti. Curata ceapa si usturoiul, toaca-i marunt si caleste-i in 2 linguri de unt. Adauga carnea tocata, amesteca bine si prajeste-o. Taie cubulete rosia, pune-o peste carne, condimenteaza si inabuse timp de 20 de minute, fara capac. Unge tava cu unt. Aseaza in ea un strat de cartofi, condimenteaza, aseaza carnea tocata si feliile de oua si acopera cu un strat de cartofi. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna supa de carne, aseaza tava in mijlocul cuptorului si coace preparatul.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...