Terina de pui

Terina de pui este un aperitiv festiv potrivit in sezonul rece. Terina de pui este o alternativa la clasicele racituri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 cepe
  • 1 plic gelatina
  • 1 leg.patrunjel verde
  • piper macinat
  • condiment baza pt mancaruri

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi,se spala si se taie julien.
Patrunjelul spalat si uscat se taie marunt.
Pieptii de pui se fierb,apoi se taie cubulete dupa racire.
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece,apoi se rastoarna peste 100 ml de zeama ramasa de la fierberea pieptilor de pui.
Se pune pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba,apoi se lasa la racit 1-2 minute.
Intr-un bol amestecam carnea de pui,ceapa,patrunjelul ,piper macinat si condiment dupa gust,apoi adaugam si gelatina si amestecam lejer.

Tapetam una-doua forme de terina (depinde marimea) cu folie si rasturnam usor compozitia de terina.
Nivelam cu lama unui cutit si tinem la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit,putem felia terina.

Functiile noului Philips Multicooker care ma atrag sunt Boil si Stew !


Terina de pui se serveste rece, in compania altor aperitive.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide