Terina de pui

Terina de pui este un aperitiv festiv potrivit in sezonul rece. Terina de pui este o alternativa la clasicele racituri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati
  • 2 cepe
  • 1 plic gelatina
  • 1 leg.patrunjel verde
  • piper macinat
  • condiment baza pt mancaruri

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi,se spala si se taie julien.
Patrunjelul spalat si uscat se taie marunt.
Pieptii de pui se fierb,apoi se taie cubulete dupa racire.
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece,apoi se rastoarna peste 100 ml de zeama ramasa de la fierberea pieptilor de pui.
Se pune pe foc mic si se lasa pana incepe sa fiarba,apoi se lasa la racit 1-2 minute.
Intr-un bol amestecam carnea de pui,ceapa,patrunjelul ,piper macinat si condiment dupa gust,apoi adaugam si gelatina si amestecam lejer.

Tapetam una-doua forme de terina (depinde marimea) cu folie si rasturnam usor compozitia de terina.
Nivelam cu lama unui cutit si tinem la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit,putem felia terina.

Functiile noului Philips Multicooker care ma atrag sunt Boil si Stew !


Terina de pui se serveste rece, in compania altor aperitive.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii