Vol-au-vent cu pui si sos parmezan

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat. Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic. Peste fiec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat foietaj
  • piept de pui 400 g
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g parmezan
  • sare si piper

Mod de preparare

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat.

Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic.

Peste fiecare rondea intreaga punem inelul de aluat, se preseaza.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se pun la cuptor cam 15 min pana cresc si se rumenesc.

Intre timp pregatim umplutura:taiem pieptul de pui bucatele mici, il calim in 50 g unt, dupa ce s-a prajit punem usturoi tocat cat mai marunt, potrivim de sare si piper.

In alta tigaie topim 50 g unt,punem si lingura de faina si o calim la foc mic 1-2 minute, stingem cu laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Apoi punem galbenusurile si parmezanul,se mai lasa sa fiarba 1 minut la foc mic

Apoi se pune pieptul de pui,se mai fierbe totul cam 3 minute,la foc mic. Eventual se mai pune sare si piper

Umplem formele cu aceasta umplutura si punem din nou tava la cuptor, pana ce se rumeneste si compoz.

Deasupra se pun rondelele rezultate atunci cand am decupat inelele.


Se servesc calde

Pofta buna!

Reteta Vol-au-vent cu pui si sos parmezan a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Coronita festiva,

Rozete cu carne si branza,

Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

Imi place mult mai mult, gatita astfel, cu cartofi, decat cea cu orez!

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca