Placinta cu ciuperci si cascaval

Se caleste ceapa 2 minute impreuna cu usturoiul 2 minute in unt, se adauga ardeiul si ciupercile si se calesc 5 minute. Se adauga coniacul dupa care

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 2 cutii ciuperci taiate
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 cana coniac
  • 1/2 cana smantana
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • putina boia iute
  • sare si piper
  • cascaval ras
  • 1 pachet aluat fraged

Mod de preparare

Se caleste ceapa 2 minute impreuna cu usturoiul 2 minute in unt, se adauga ardeiul si ciupercile si se calesc 5 minute. Se adauga coniacul dupa care se reduce focul. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp, ouale se bat bine cu smintina, se adauga boia, piper si sare dupa gust si la sfirsit se adauga laptele in compozitie.

Aluatul fraged se pune intr-o tava rotunda de preferinta pentru ca se taie mai bine (ca feliile de tort). Se acopera cu ciupercile si apoi se rastoarna ouale batute. Deasupra se rade cascaval. Se introduce in cuptorul incalzit pina cind face o crusta maronie deasupra.


Se serveste cald sau rece dupa preferinta, cu sau fara vreun sos. Eu l-am preparat cu tzatiki facut din castraveti murati.

O tava de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...