Bame a la grec

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr bame
  • 150 gr ceapa
  • 200 gr rosii
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei
  • 30 gr bulion
  • 100 gr vin
  • piper
  • sare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se adauga bulionul, se stinge cu vin si putina apa, apoi se lasa sa dea in cateva clocote. Sosul obtinut se toarna peste bame, se sareaza si se pipereaza apoi totul, dupa gust. Se presara marar tocat deasupra, se adauga rosiile feliate si se da la cuptor, pana se rumenesc rosiile.


Mancarea se serveste rece cu marar tocat presarat deasupra.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute Placinta de dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe...

Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca