Bascute cu ciuperci

Umplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt, ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. S

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru piure:
  • 500 g cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 50 g lapte
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • vegeta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Umplutura:

Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt, ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Se calesc la foc mic pana se inmoaie. Se adauga rosia decojita , fara seminte si tocata in cuburi mici. Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul:

Cartofii, se curata ,se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu cascavalul, untul, faina, laptele, sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt. Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea:

Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite. Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute. Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.


Reteta postata de truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...