Ceapa umpluta cu ciuperci

Fara sa curatati ceapa de foi, taiati partea de deasupra a fiecarei cepe, apoi cu o lingurita scoateti miezul cepelor si tocati-l marunt. Curatati ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cepe mari
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 150 gr jambon crud uscat
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fara sa curatati ceapa de foi, taiati partea de deasupra a fiecarei cepe, apoi cu o lingurita scoateti miezul cepelor si tocati-l marunt. Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le cubulete, apoi caliti-le in ulei, la foc mic, impreuna cu ceapa tocata, circa 20 minute. Puneti in tigaie si jambonul taiat fideluta si mai lasati 2-3 minute la foc mic, apoi adaugati mararul tocat marunt, potriviti de sare si piper si amestecati bine. Umpleti cepele cu amestecul de ciuperci si puneti-le intr-o tava. Puneti tava in cuptorul incins si coaceti cepele pana cand se rumenesc bine pe deasupra.


Poate fi insotit de salata sau un sos pe baza de smantana.

Alte aperitive:

Chiftelute Rulada cu ciuperci Ciuperci pane

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....

Ruladă de cașcaval în crustă de mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca