Ciuperci cu cascaval

Alegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus pentru ca jetul de apa sa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 ciuperci albe
  • cu palaria mare
  • o ceapa
  • 100 g cascaval
  • un pahar cu ulei
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde

Mod de preparare

Alegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus pentru ca jetul de apa sa indeparteze bine excesul de nisip.

Tocati marunt ceapa, caliti-o 2 minute in ulei, adaugati si piciorusele ciupercilor tocate, sare si piper.

Lasati vasul pe foc domol, pana cand ciupercile sunt bine patrunse, si adaugati patrunjel si marar.

Intr-o cratita de teflon, unsa cu ulei, puneti palarioarele

ciupercilor.

Umpleti apoi ciupercile cu compozitia bine scazuta, pudrati-le cu cascaval ras si dati vasul la cuptor, cu foc domol, pentru 30 de minute, sa se friga incet.
Aduceti preparatul la masa stropit cu zeama de lamaie, decorat cu patrunjel verde si serviti-l drept aperitiv.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!