Alegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus pentru ca jetul de apa sa
Alegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus pentru ca jetul de apa sa indeparteze bine excesul de nisip.
Tocati marunt ceapa, caliti-o 2 minute in ulei, adaugati si piciorusele ciupercilor tocate, sare si piper.
Lasati vasul pe foc domol, pana cand ciupercile sunt bine patrunse, si adaugati patrunjel si marar.
Intr-o cratita de teflon, unsa cu ulei, puneti palarioarele
ciupercilor.
Umpleti apoi ciupercile cu compozitia bine scazuta, pudrati-le cu cascaval ras si dati vasul la cuptor, cu foc domol, pentru 30 de minute, sa se friga incet.
Aduceti preparatul la masa stropit cu zeama de lamaie, decorat cu patrunjel verde si serviti-l drept aperitiv.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj