Ciuperci umplute

Spalam ciupercile, curatam, piciorusele taiate, ceapa verde taiata, dovlecelul cubulete, se pun in tigaia unde deja ati pus cele doua linguri de ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ciuperci albe mari
  • 1/2 de dovlecel sau zucchini
  • unt verde (reteta mai jos)
  • 1-2 fire ceapa verde
  • sare (putina)
  • piper
  • 2 mini bocconcini
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru decor ardei rosu-portocaliu
  • Untul verde:
  • 1 cutie de file de anchois
  • 50gr unt
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Spalam ciupercile, curatam, piciorusele taiate, ceapa verde taiata, dovlecelul cubulete, se pun in tigaia unde deja ati pus cele doua linguri de ulei de masline, caliti totu bine, dovlecelul trebuie cit de cit sa fie moale.

Cind totul este gata se pune in robotu culinar si se mixeaza bine (atentie este foarte putina compozitie) apoi in palariuta ciupercutei puneti cite o felie de unt verde.

Untul verde:

Totul se mixeaza cu robotu, aceasta pasta se poate pastra o saptamina in frigider, se poate pune pe biscuiti sarati sau se pot umple pateuri sau saratele (unse inainte de a fi puse in cuptor).

Peste unt se pune o lingurita plina din compozitia mixata iar in mijloc punem un mini bocconcini.

Se da la cuptor eu am pus cuptorul pe gril cind am vazut ca mozzarella sa topit am pus un mot de ardei rosu/portocaliu in mijloc.


Pofta buna!

Reteta Ciuperci umplute a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Ciuperci umplute cu parmezan,

Ciuperci umplute cu brinza,

Ciuperci in aluat

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca