Ciuperci umplute cu verdeata si telemea

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si scoateti-le piciorusele. Tocati marunt piciorusele si caliti-le in ulei impreuna cu ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 ciuperci mari
  • 200 gr telemea de oaie
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si scoateti-le piciorusele. Tocati marunt piciorusele si caliti-le in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa 10-12 minute adaugati chimenul, patrunjelul si mararul tocate marunt. Mai caliti 4-5 minute, apoi adaugati telemeaua data pe razatoarea mare, amestecati bine si luati tigaia de pe foc. Potriviti de sare si piper dupa gust si umpleti ciupercile cu acest amestec. Puneti ciupercile umplute intr-o tava pe hartie de copt si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti ciupercile 20-25 de minute la foc potrivit.


Se stropesc la servire cu putin ulei de masline si se pune alaturi niste paine prajita si eventual o salata de rosii.

Alte aperitive:

Chiftele Ciuperci umplute Zacusca de ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...