Clatite din spanac cu sos de ciuperci

Spanacul se fierbe 5 minute in apa clocotita, dupa care se taie marunt. Separat, se amesteca faina, laptele si oul. Se adauga spanacul si se amesteca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr spanac
  • 125 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou batut
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 150 gr ciuperci
  • 2 linguri de otet
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura malai
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spanacul se fierbe 5 minute in apa clocotita, dupa care se taie marunt. Separat, se amesteca faina, laptele si oul. Se adauga spanacul si se amesteca bine. Se prajesc clatitele pe rand in putin ulei incins. Separat, se caleste ceapa, se adauga ciupercile si se tin pe foc pana scade zeama. Se amesteca smantana cu malaiul, se adauga peste ciuperci si se pun pe foc, amestecand pana ce compozitia se ingroasa. Se umplu apoi clatitele cu sosul de ciuperci


Se servesc cu salata de rosii.

Alte aperitive:

Saratele Ciuperci la cuptor Chiftele

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!