Clatite umplute, in sos de marar verde

Clatitele umplute, in sos de marar verde sunt delicioase. Pentru a pregati aceasta reteta de clatite trebuie sa pregatiti prima data aluatul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15-20 clatite (fara zahar)
  • 200 g ciuperci taiate
  • 300 g bacon(kaizer)
  • 2 oua
  • 3 cepe verzi
  • 200 ml smantana
  • 200 g cas
  • 1 lingura amidon
  • 200 ml iaurt
  • 50g parmezan
  • 1 legatura marar verde
  • oregano
  • sare aromatizata
  • piper mozaic proaspat macinat

Mod de preparare

Clatitele umplute, in sos de marar verde sunt delicioase. Pentru a pregati aceasta reteta de clatite trebuie sa pregatiti prima data aluatul de clatite.
Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari.
Tocam marunt mararul verde.
Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile, asezonam si lasam 5-10 minute la foc potrivit, invartind in compozitie din cand in cand.


Stingem focul si adaugam ouale, casul razuit si putin marar verde.Omogenizam bine, dupa care adaugam cate o lingura din compozitie in fiecare clatita.Rulam clatitele astfel incat sa nu iasa compozitia din ele.
Ungem o forma de yenna cu unt , o presaram cu putin pesmet si asezam in ea clatitele rulate.
Amestecam intr-un bol iaurtul, amidonul, mararul tocat ramas, smantana si condimentele, amestecam pina se formeaza un sos.Daca considerati ca este prea consistent, puteti adauga putin lapte.
Rasturnam sosul peste clatitele din vasul termorezistent si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 15 minute.
Pofta mare !


Servim clatitele umplute cu sos de marar verde.
Un set de 4 platouri din portelan de la Kitchen Shop mi-ar fi bun pentru servire.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca