Crochete cu ciuperci

Spalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana cand zeama lasata de ele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 250 g sunca de Praga
  • 200 g unt
  • o cana cu faina
  • o cana cu smantana
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • 1/2 kg malai grisat
  • 300 g cascaval ras
  • ulei si pesmet

Mod de preparare

Spalati ciupercile albe si proaspete sub jet de apa rece, tocati-le si inabusiti-le in unt, lasandu-le la foc potrivit, pana cand zeama lasata de ele se evapora aproape complet.

Luati apoi vasul de pe foc, presarati faina, adaugati in compozitie smantana si mai lasati vasul pe foc 5-6 minute.

Peste acest amestec puneti sunca taiata in cuburi mici, adaugati cascavalul ras, sare si piper, dupa gust. Omogenizati totul foarte bine.

Din malai, faceti o liguta mai tare, taiati-o in felii potrivite, puneti pe fiecare cate o lingurita din compozitie si strangeti-le ca pe galustele cu prune.

Treceti-le apoi prin ou, pesmet si rumeniti-le in unt sau ulei fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti aici:

Ciulama de ciuperci cu liguta

Ciuperci umplute

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!