Placinta cu ciuperci si soia

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. ciuperci proaspete
  • 1 punga soia granule
  • 2 oua
  • 1leg. marar
  • 1leg. patrunjel
  • sare. Pt.aluat: 200ml. apa minerala
  • 50 ml. ulei
  • 1lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 1pachet margarina
  • 1 kg. faina

Mod de preparare

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care se ung cu pachetul de margarina (amestecat cu 1lg. faina).Fiecare foaie se impatureste (ungindu-se mereu) pina ajunge aproximativ un cub. Cele 2 cuburi se tin la rece 24 h.

Umplutura: cipercile spalate si taiate felii se inabusa in apa cu ulei, se adauga soia ,mararul, patrunjelul si sarea (10-15 min.), apoi,cind s-au racit,se ad.si ouale batute.Se intinde o foaie(fara sa se mai impatureasca),se pune in tava de aragaz,se adauga compozitia (daca este zemoasa se adauga putin gris)se pune a doua foaie. Se introduce in cuptorul incins,se tine 10 min. la temperatura maxima ,apoi cca. o jumatate ora la foc moderat.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!