Placinta cu ciuperci si soia

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. ciuperci proaspete
  • 1 punga soia granule
  • 2 oua
  • 1leg. marar
  • 1leg. patrunjel
  • sare. Pt.aluat: 200ml. apa minerala
  • 50 ml. ulei
  • 1lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 1pachet margarina
  • 1 kg. faina

Mod de preparare

Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30/30 cm care se ung cu pachetul de margarina (amestecat cu 1lg. faina).Fiecare foaie se impatureste (ungindu-se mereu) pina ajunge aproximativ un cub. Cele 2 cuburi se tin la rece 24 h.

Umplutura: cipercile spalate si taiate felii se inabusa in apa cu ulei, se adauga soia ,mararul, patrunjelul si sarea (10-15 min.), apoi,cind s-au racit,se ad.si ouale batute.Se intinde o foaie(fara sa se mai impatureasca),se pune in tava de aragaz,se adauga compozitia (daca este zemoasa se adauga putin gris)se pune a doua foaie. Se introduce in cuptorul incins,se tine 10 min. la temperatura maxima ,apoi cca. o jumatate ora la foc moderat.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Baigli

Baigli este o reteta ungureasca de cozonac cu o umplutura generoasa de nuca sau mac. Eu am facut reteta de la  o buna...

Baigli
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii