Tartine cu ciuperci

Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2 minute, se adauga ciupercil

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr. unt
  • 50 gr. cascaval
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 buc. ceapa
  • putin ulei
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • vin sau otet
  • piper
  • marar
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se spala foarte bine ciupercile, se taie marunt sau se trec prin masina de tocat. In uleiul fierbinte se caleste ceapa 1-2 minute, se adauga ciupercile, foile de dafin, zeama de lamiie (vin sau otet), se potriveste de piper si sare dupa gust. Se lasa vasul la foc mic pe plita sa fiarba incet pina se evapora tot lichidul. Cind se ia vasul de pe foc, se pun mararul si patrunjelul verde. Cind preparatul s-a racit, se pune si untul frecat. Cu aceasta compozitie se ung felii de chifle si deasupra se presara cascaval.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!