Tartine cu sos alb si ciuperci

Tartinele cu sos alb si ciuperci pot constitui un aperitiv excelent pentru mesele festive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g branza telemea
  • 250 g ciuperci
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • 10 ml smantana de gatit
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intai de toate se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte in felul urmator: faina si untul se infierbanta intr-o craticioara, la foc mic, pentru un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se prajeasca; amestecul se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecand de fiecare data energic, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.

Ciupercile taiate marunt se toaca marunt la cutit sau se dau prin robot. Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper si o lingurita rasa de sare.

Se lasa la foc mic sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa. Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga si smantana. Compozitia se lasa la racit apoi se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm, peste care se rade branza.


Tartinele se servesc pe deasupra cu patrunjel sau marar tocat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca