Crochete de orez cu fructe

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 80 gr zahar tos
  • 2 galbenusuri de ou
  • 25 gr unt
  • 125 gr fructe zaharisite
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 plic zahar vanilat
  • nuci

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert aproximativ 5 minute. Se scurge apoi si se spala si se pune din nou la fiert cu lapte si cu zaharul vanilat. Dupa ce a fiert bine, se adauga zaharul, galbenusurile si untul. Se amesteca totul cu furculita si se pune din nou pe foc sa se ingroase. Se lasa orezul sa se raceasca, apoi se amesteca cu fructele zaharisite si cu migdale sau nuci taiate. Se imparte orezul in bucati si se ruleaza fiecare, se trec apoi prin faina, prin ou batut, prin pesmet si se pun apoi la prajit in ulei.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Piftie de curcan

Ciuperci la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca