Budinca de chia cu lapte de migdale, by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Budinca de chia cu lapte de migdale, by Carmen Bruma

Ingrediente

  • 150 ml lapte de migdale (am ales sal pregatesc in casa folosind 50 g migdale si 250 ml apa plata)
  • 2 linguri de seminte de chia
  • un sfert de lingurita de scortisoara
  • 12 lingurite de miere

Mod de preparare

Iata o reteta deliciosa , rapida si energizanta de mic dejun, budinca de chia cu lapte de migdale. Puteti cumpara laptele de migdale din supermarket dar varianta cea mai sanatoasa si sigura este sa vi-l preparati singuri. Se prepara foarte usor cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings C9500 . Se consuma dimineata, imediat dupa preparare si va asigura energia pentru o mare parte din zi.


Pentru a prepara laptele de migdale se echipeaza storcatorul prin presare la rece Kuvings C9500PR cu sita pentru suc.
Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, alternand cu apa plata.
Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa.
Se toarna laptele de migdale intr-un bol si se adauga semintele de chia. Laptele va iesi destul de gras si nu este nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand se prepara laptele la blender.
Asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.


Savurati cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia