Mere umplute

Merele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana numai un strat subtire pe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • sunca sau piept de pui
  • 1 jumatate pahar lapte
  • 25 gr unt
  • facultativ sos alb

Mod de preparare

Merele se spala si se scobesc cu un cutit, in asa fel incat sa nu se strice coaja. Se scoate miezul, avand grija sa ramana numai un strat subtire pe coaja. Se toaca marunt sunca si miezul de mar, dupa care se amesteca cu putin lapte sau sos alb. Se umplu cojile de mere cu compozitia si se introduce vasul uns cu unt si cojile de mere, in cuptorul cald. Se lasa la copt aproximativ 25 de minute.


Se servesc calde. Alte retete:

Ciuperci umplute Piftie de curcan Rulada de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...