Mic dejun ideal pentru vara by Carmen Bruma

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte de migdale 200 g
  • fulgi de mei 34 linguri
  • prune uscate sau curmale 34 buc
  • seminte de canepa si seminte de chia cate 2 lingurite
  • scortisoara un varf de lingurita

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru cei 200 ml de lapte de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu cei 300 ml apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori sau se poate folosi pentru blat de prajituri, de exemplu. Laptetele va fi destul de consistent si nu veti avea nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand folosi un blender obisnuit.
• dupa ce aveti gata laptele il puneti intr-un bol si adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si il puteti servi linistiti.
• De preferat sa il consumati dimineata, in zilele epuizante de vara.
Aceasta varianta de mic dejun este energizanta, hidratanta si usor de digerat, ideala pentru zilele de vara in care va simtiti obositi sau fara putere. Pentru ca este folosit laptele de migdale, acesta poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni, de cei care tin post sau de cei care sufera de intoleranta la gluten.
Pe langa beneficiile pentru starea noastra de spirit, acest mic dejun ne ajuta in a combate o alta problema care apare vara: eliminarea apei si implicit a sarurilor minerale. Trebuie sa fiti atenti la alimentatia din timpul verii si este foarte important ca in meniul zilnic sa fie prezente toate grupele de alimente.

Aflati si multe sfaturi despre nutritia din timpul verii si cititi articolul in intregime aici: http://www.carmen-bruma.ro/mic-dejun-ideal-pentru-vara/.

Savurati cu placere!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca