Pere cu pui la cuptor

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui. Pentru aceasta reteta delicioasa va trebuie 150 g piept pui dezosat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g piept pui dezosat
  • 8-10 masline negre
  • 50 g branza capra
  • 3 felii muschi afumat
  • 2 pere marisoare
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/2 ardei iute
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura ulei
  • cimbru
  • piper & usturoi

Mod de preparare

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui.

Maslinelor le scoatem samburii si le taiem felii, ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt.
Branza se taie cubulete, iar muschiul afumat de taie fasii lungi.

Perelor le curatam coaja si le punem la fiert intr-o craticioara cu vin. Le rasucim pe toate partile, ca vinul sa intre bine in ele si sa se inmoaie.
Dupa ce au fiert, in jur de 20 minute, se scot si se racesc.
Le taiem pe orizontala, la 2 cm de codita, apoi le scobim cu lingurita de cotor si putin miez pentru a intra cat mai multa umplutura.
Coditele le infasuram in putina folie de aluminiu, ca sa nu se arda cat le tinem la cuptor.

Cat timp fierbem perele pregatim umplutura:
Pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu piper & usturoi si cimbru.
Se prajeste usor in ulei,adaugam ceapa taiata marunt,maslinele si ardeiul. Stingem cu o lingura de vin alb, ramas de la fierberea perelor si mai presaram putin cimbru.
Lasam 5 minute sa scada,se trage de pe foc si adaugam branza. Perele scobite se orneaza cu fasiile de muschi si se umplu cu compozitia de pui. Deasupra umpluturii fiecarei pere,se aseaza capacelul cu codita,la nevoie il fixam cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tavita si se coc 30 de minute.
Perele fiind imbibate de vin isi vor lasa putina zeama cu care se vor unge acele fasii de muschi.
Dupa coacere, li se scot scobitorile folosite si folia din jurul coditelor.


Pere cu pui la cuptor se servesc reci.
Mi-ar fi de folos pentru pregatirea retetei, Tava pentru cuptor marca Vitesse France de la KitchenShop !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate

Desert tarta cu mousse de pere caramelizate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca