Aperitivul cu vinete si dovlecei este o idee minunata pentru zilele de vara, cand parca ne dorim (si este indicat) sa consumam mai multe legume proaspete.
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.
Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.
Ardeii se taie si ei betisoare.
Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.
Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.
Reteta Aperitiv cu vinete si dovlecei a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro
Serviti aperitivul cu vinete si dovlecei rece, este potrivit in zilele de vara.
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj