Aperitiv cu vinete si dovlecei

Aperitivul cu vinete si dovlecei este o idee minunata pentru zilele de vara, cand parca ne dorim (si este indicat) sa consumam mai multe legume proaspete.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 10 buc:
  • 1 vanata (aprox 400 gr)
  • 1 dovlecel (aprox 300 gr)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.

Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.

Ardeii se taie si ei betisoare.

Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.

Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.

Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.

Reteta Aperitiv cu vinete si dovlecei a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro


Serviti aperitivul cu vinete si dovlecei rece, este potrivit in zilele de vara.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...