Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii, spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o minunatie! Retete usoare de primavara

Portii
4
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Pizza cu spanac si sos Alfredo

Ingrediente

  • Pt. Blat:
  • 320 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 160 ml apa
  • 1/2 lgt drojdie uscata
  • 1 lg ulei de masline
  • Pt.topping:
  • 60 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 60 g parmezan
  • 300 g spanac
  • Sare dupa gust
  • Un praf de piper
  • 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 2 felii sunca afumata
  • 100 g mozzarela

Mod de preparare

Pentru aluat m-am folosit de masina de paine. In caz contrar, din ingrediente pentru aluat se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.

Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs apoi se toaca marunt. Se lasa deoparte.

Intr-o cratita nonaderenta se pune untul la topit la foc mic. Se adauga apoi usturoiul curatat si feliat. Se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga faina. Se amesteca pana se ingroasa usor apoi se toarna smantana, amestecand continuu. Se adauga parmezanul si se lasa pana devine cremoasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se pune si spanacul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava cu diametrul de 30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se asaza deasupra bucati din sunca. Se rade deasupra mozzarela.

Se da la cuptorul preincalzit la 230 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va prezint o reteta perfecta pentru o masa de sarbatoare si pentru ca nu mai este mult pana la sarbatorile pascale,...

Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori