Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt si aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt.
Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute.
Conectăm panini maker-ul la sursa de curent.Când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presându-l ușor pentru a se întinde compoziția uniform.
Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou.
Presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.
Procedăm la fel și cu următoarele clătite, până epuizăm aluatul.
Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaGatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente100% naturale. Asta e sloganul din ultima vreme in materie de gatit....
Taitei lati cu galbiori, smantana, ierburi si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii