Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt si aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 g șuncă presată
  • 3 ardei capia copți
  • 4-5 frunze de leurdă
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf de ghimbir
  • un praf de sare
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g mozzarella răzuită
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute.

Conectăm panini maker-ul la sursa de curent.Când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presându-l ușor pentru a se întinde compoziția uniform.

Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou.

Presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.

Procedăm la fel și cu următoarele clătite, până epuizăm aluatul.

Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc