Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Portii
20
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.

Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.

Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).

Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.

Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.

Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.

Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.

Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.

Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.

Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.

Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.

Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.

Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.

Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.

Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tree Brownies
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola