Aperitiv pentru bere

Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi galbenusurile, cascavalul ras, untul,

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 5 linguri faina
  • 50-60 g cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi galbenusurile, cascavalul ras, untul, faina, iar la final se inglobeaza albusurile batute spuma cu sare si piper dupa gust. Se amesteca usor, de jos in sus, pentru a pastra compozitia aerata.

Din compozitia obtinuta se formeaza mici gramajoare care fie se prajesc in ulei incins, fie se coc in cuptor 15-20 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pentru a-ti usura munca, poti folosi un pos si poti da aperitivului diferite forme si marimi.


Se seresc impreuna cu un pahar de bere rece.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...