Barcute cu legume, la cuptor

Dovlecelul, vedeta in orice aperitiv!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 3 -4 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • sare
  • amestec de condimente uscate
  • o lingurita de amestec de legume deshidratate
  • marar
  • patrunjel verde
  • 6-7 rosioare cherry
  • 10 oua de prepelita
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii spalati se sterg, apoi li se indeparteaza capetele, se taie pe lung in jumatati egale. Cu o lingurita, se curata de miez fara a ajunge la capete, asemenea unor barcute. Se pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se scufunda 5 minute jumatatile de dovlecei, sa se inmoaie un pic, apoi se scot si se scurg de apa. Se curata ceapa si se taie fin, apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici, ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate. Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate, se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare, condimente si se adauga si un pic de apa. Se acopera cu un capac si se fierb inabusit pana se inmoaie. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel, apoi se asaza una langa cealalta, intr-o tava in care am pus un pic de apa (pana la marginea barcutelor), sare, ulei si legume deshidratate. Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry, iar in miloc spargem cate un ou de prepelita. Dam tava la cuptor si lasam cca. 25-30 minute, pana se incheaga bine oul. Se servesc reci sau calde. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos