Bastonase din cartofi

Bastonasul din cartofi este o mancare de cartofi delicios ce poate fi servit ca si garnitura sau aperitiv. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se scurg, se racesc.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • cartofi - 1
  • 250 kg
  • faina - 300 g
  • oua - 3 bucati
  • pesmet - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Bastonasul din cartofi este o mancare de cartofi delicioasa ce poate fi servita ca si garnitura sau aperitiv. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se dau prin masina de tocat. Ouale se spala. Faina si pesmetul se cern. Pasta din cartofi se amesteca cu faina, oua, sare si se framanta. Din aceasta compozitie se formeaza bastonase lungi de 4 cm si cu diametru de 2 cm. Se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb. Bastonasele din cartofi se dau prin pesmet amestecat cu ulei incalzit.

Bastonasul din cartofi se serveste cald.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...