Batoane cu usturoi

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 g parmezan ras
  • 150 g unt
  • 60 g maioneza
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • o legatura mica de patrunjel verde
  • jumatate lingurita oregano
  • un sfert lingurita sare

Mod de preparare

Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si sarea. Din aceasta compozitie ies cate 2-3 batoane pentru fiecare persoana, pe care le putem taia in lungime si sa le ungem in strat gros cu crema condimentata. Dupa ce le-am uns, le acoperim etans cu folie si le punem in cuptorul grill 10 minute. Daca grillul are doar o rezistenta, intoarcem dupa 5 minute batoanele, pentru a se coace si pe cealalta parte. In final desfacem folia si le mai coacem putin ca sa fie crocante. Nu le lasam nesupravegheata, caci se ard foarte repede. Se servesc cu ceai. Se pastreaza invelite in hartie. Se reimprospateaza in grill a doua zi. Folia se poate refolosi.
Alte aperitive recomandate

Chiftelute

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Varza calita cu taitei

Chiar imi era dor de mincarea asta...cu carne s-au fara, este un fel de mincare delicios.

Varza calita cu taitei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni